Over mij

Robbert BouwsmaWelkom op mijn website!

Mijn naam is Robbert Bouwsma en ik woon in Dordrecht.

Ik maak schilderijen in diverse formaten en met verschillende materialen. Daarbij laat ik mij inspireren door mensen, dieren en onderwerpen uit mijn omgeving, maar ook door artiesten, sporters of bekende personages uit films.

Naast acrylverf maak ik gebruik van graffiti spuitbussen. Voor een deel van de schilderijen maak ik gebruik van zelf ontworpen stencils (sjablonen). Deze snijd ik met de hand uit en gebruik ik daarna om delen van het schilderij mee in te kleuren. Deze stijl zorgt voor moderne, levendige en kleurrijke schilderijen.

Op deze website ziet u een overzicht van mijn recente werk. Bent u geïnteresseerd in een schilderij op basis van uw eigen wensen of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met mij op.

Tekenen en schilderen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn opa, die zelf een fanatiek schilder was, heeft mij veel geleerd op het gebied van schilderkunst. Van jongs af aan was ik hier in mijn vrije tijd veel mee bezig. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze passie als een rode draad door mijn leven loopt. Vanaf jonge leeftijd schilder ik al graag landschappen en portretten.

Met name het maken van portretten heeft mij altijd gefascineerd. Dit combineer ik graag met het bezoek aan mijn favoriete voetbalclub FC Dordrecht. Regelmatig portretteerde ik de afgelopen jaren een speler of clubicoon. Deze portretten waren dan ook geregeld te vinden aan de hekken op de Krommedijk.