Cristiano Ronaldo

Als het aan zijn moeder lag was één van de beste voetballers van zijn generatie er nooit geweest. Cristiano Ronaldo was een ongewenst kind en zijn moeder overwoog abortus. In plaats daarvan dronk zij op advies donker bier om vervolgens te rennen totdat ze bijna flauw viel, maar een miskraam bleef uit. Gelukkig maar.

 

Wekelijks schitterde deze sterspeler op de Spaanse velden bij zijn club Real Madrid. In 2009 verruilde de aanvaller Manchester United voor Real Madrid voor een recordbedrag van maar liefst € 93 miljoen. Sinds 2018 speelt hij bij Juventus in Italië, waar hij meteen in zijn eerste jaar met de club de landstitel in de wacht sleepte.

 

Met zijn clubs Manchester United, Real Madrid en Juventus heeft hij inmiddels vele landstitels op zijn naam staan. Ook won hij tweemaal de Champions League. In het nationale elftal van Portugal was hij nooit erg succesvol. Dat veranderde gelukkig in de zomer van 2016. Zijn maniertjes op en buiten het veld maken hem de meest geliefde en tegelijk de meest gehate speler van de wereld.

 

Het doek is gemaakt met behulp van zeven handgesneden stencils. Voor het eindresultaat heb ik 6 verschillende tinten grijze spuitbussen gebruikt.